Hemsidan är under ombyggnad. 

 

Vi håller för närvarande på att bygga om hemsidan och ber om ursäkt för detta.

 

Är du intresserad av att bli medlem i VILDA? Klicka på länken och fyll i formuläret för intresseanmälan.

200+

• Startade jan 2023 •

Medlemmar

9

genomförda 
event

2

event är
på gång

Press release

De startar nytt nätverk för kvinnliga VD:ar inom life science 

Nu startar ett nytt affärsnätverk för kvinnor i ledande befattningar (C-level) verksamma inom LifeScience. Det första mötet kommer att hållas i Lund i slutet av Januari 2023 med Medicon Village som värd och sponsor.

 

Bakom initiativet står Anna Törner, Cecilia Bröms-Thell och Sarah Lidé, alla tre med gedigen bakgrund inom LifeScience. De enades om att starta nätverket VILDA (som står för Vd Inom Lifescience: Damer för Affärsnätverkande),  med syftet att skapa ett förtroendefullt forum för kvinnor i ledande positioner där medlemmar kan utbyta erfarenheter, få nya insikter och låta sig inspireras av varandra. Målsättningen är att utvecklas och stärkas i sin roll, såväl affärsmässigt som personlighetsmässigt, samtidigt som alla utvecklar ett värdefullt nätverk. 

Ambitionen är att den första nätverksträffen i Lund kommer att följas upp av möten i andra delar av landet, så som Stockholm och Göteborg för att så småningom kulminera i en nationell “summit” där Life Science-kvinnor i ledande positioner från hela Sverige kan samlas och stärka varandra.

Cecilia Bröms-Thell: 

“Det känns väldigt roligt att Medicon Village så tveklöst går in och stöttar detta initiativ genom att stå värd för det första mötet. Det visar att det här är viktigt och att det finns behov av att stärka kvinnligt ledarskap inom Life Science. Min personliga förhoppning är att Vilda-nätverket ska ge medlemmarna både konkreta insikter och kunskaper att ta med sig i sina affärsmässiga roller och samtidigt även vara ett forum där vi bygger personliga relationer. Även om Life Science kommit ganska långt, så behövs fler kvinnor i toppen på organisationer för att vi ska få till den där mixen av olika kön och bakgrund som vi vet är bästa receptet för affärsmässig framgång. Vilda kommer att verka för att skynda på detta.”

Anna Törner: 

“Väldigt enkelt, tillsammans, genom att dela kunskaper och erfarenheter blir vi starkare och klokare. Samtidigt som det är väldigt kul!”

Sarah Lidé: 

“Jämfört med andra länder har Sverige kommit långt vad gäller möjligheter för kvinnor att nå höga karriärsmål. Ändå finns det mer att göra, och min önskan med det här nätverket är att lyfta fram fler kvinnliga förebilder i ledande positioner inom Life Science, och att stärka kvinnors möjligheter att utvecklas som ledare. I hoppas också att vi kan visa värdet av diversifierat ledarskap - min övertygelse är att vi behöver omfamna våra olikheter för att kunna göra skillnad, oavsett om du är man eller kvinna.

Petter Hartman, VD på Medicon Village Innovation: 

”På Medicon Village är vi stolta över att stötta det här viktiga initiativet. Idag är mer än 30% av VD:arna på Medicon Village kvinnor. Det är ett steg i rätt riktning, men det finns fortsatt utrymme för förbättring och det här forumet tror jag kommer att ha stor betydelse för utvecklingen av ett mer jämlikt näringsliv i Sverige.”


 

We need your consent to load the translations

We use a third-party service to translate the website content that may collect data about your activity. Please review the details in the privacy policy and accept the service to view the translations.